Logga in

Försäkring och Pension

I det orangea kuvertet får du varje år en prognos som visar nivån på den statliga pension som ger dig en bra grundtrygghet.

Pensions- och kapitalförsäkring

De flesta av oss måste, själva eller genom arbetsgivaren, komplettera den statliga pensionen med ett privat pensionssparande för att kunna behålla den standard som vi har när vi arbetar. Privata pensionsförsäkringar är inte längre avdragsgilla. Därför växlar vi idag oftast över till kapitalförsäkringar, som är skattefria vid utbetalningen. Med rätt pensionsplanering kan du själv se till att ekonomin, då du går i pension, motsvarar dina förväntningar.

 
Sjuk- och olycksfallsförsäkring

De flesta yrkesverksamma har en olycksfallsförsäkring genom sin arbetsgivare, såsom Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA. Denna gäller dock enbart i arbetet. Genom att teckna en egen olycksfallsförsäkring kan du se till att du får kompensation vid skada till följd av olycksfall även på fritiden.

Hjerta använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av webbplatsen och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy. Läs mer om cookies Läs vår integritetspolicy