Logga in

Tjänstepension

 

De allra flesta som förvärvsarbetar i Sverige har en tjänstepension. Din tjänstepension betalas av arbetsgivaren och skall inte förväxlas med ditt orange kuvert. Det finns inget lagkrav på att arbetsgivaren skall betala en tjänstepension för sina anställda men det har blivit en allt viktigare del för att attrahera skickliga medarbetare. Större företag är ofta bundna av ett kollektivavtal vilket innebär att de också är skyldiga att betala en tjänstepension för sina anställda, avtalspension.

På Factor är vi specialister på att hjälpa företag att ta fram skräddarsydda försäkringslösningar oavsett om företaget är kollektivavtalsbundet eller vill sätta upp en helt egen försäkringslösning. Varje företag är unikt och har sina specifika förutsättningar. Det finns många olika möjligheter och upplägg för att sätta ihop ett attraktivt förmånserbjudande för sina arbetstagare. Försäkring och tjänstepension slår högt.

Låt oss titta på ditt företags förutsättningar och möjligheter. Vad passar er? Hur ser det ut hos era konkurrenter och hur blir ni framgångsrika i förvärvet av nya medarbetare? Översyn av tjänstepensionens fem grunddelar; ålderspension, efterlevandeskydd, sjukförsäkring, kollektiv olycksfallsförsäkring och kollektiv livförsäkring. Vi bygger den lösning som passar er efter önskad nivå ni önskar inom ramen för lag och avtal. Rådgivning till anställda

Ett av våra absolut viktigaste uppdrag är rådgivningen till anställda. Tillsammans med varje individ går vi igenom pensionssystemet och vilka förmåner varje anställd har via sin anställning. Varje anställd och försäkrad ställs man inför många val. Rådgivningen ska vara så enkel som möjligt och anpassad efter individens tidigare erfarenhet och förmåga och få alla att känna sig trygga och införstådd i de olika delarna.

Vi delar upp rådgivningen på två möten vilket gör att vi även har ett uppföljningsmöte med alla och går igenom de val som individen gjort. Efter det erbjuder vi alltid löpande uppföljningsmöten efter vad som sägs i avtalet med arbetsgivaren eller specifika önskemål från individen.

Hjerta använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av webbplatsen och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy. Läs mer om cookies Läs vår integritetspolicy