Logga in

Kapitalförsäkring

I en kapitalförsäkring har du till skillnad från den privata pensionsförsäkringen ingen avdragsrätt i deklarationen. Däremot behöver du inte betala inkomstskatt på det utfallande beloppet.

En kapitalförsäkring kan användas för sparande till ett speciellt tillfälle före 55 års ålder för dig själv eller till någon annan. Du kan även plocka ut beloppet under en viss tid eller som ett engångsbelopp.  Många använder kapitalförsäkringen som ett sparande till barnen där föräldrarna själva har möjlighet att styra över när och hur pengarna betalas ut.

Här kan du till skillnad från ett en pensionsförsäkring sätta in vem du vill som förmånstagare, d.v.s. förmånstagarkretsen är inte begränsad till vissa delar av familjen. Det gör att denna försäkring ofta används av nyckelpersoner i mindre företag.

Låt oss titta på din situation, vi hjälper dig gärna med en total genomgång och sammanställningar över dina försäkringar.

Hjerta använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av webbplatsen och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy. Läs mer om cookies Läs vår integritetspolicy